Winnares Poll ‘Zorg voor betere vakantiespreiding’

We hadden een poll gedaan met de vraag om goede ideeën in te zenden voor het terugdringen van tijdsdruk in de vakantietijd. Maar liefst 73% van de inzenders ervaart een hogere tijdsdruk in de zomer!

Wat kun je met je team tegen deze tijdsdruk doen? Het beste idee kwam van Tiny de Jager. Zij werkt als EVV’er in WZC Noorderhoek in Sneek (Zorggroep Tellens). In een zorgpanel werd haar idee aangewezen als het meest realistische en iets waar je zelf grip op hebt.

Tiny de Jager: ‘Betere vakantiespreiding, mét het team’

Tiny schrijft: “In de maanden juli/augustus nemen de collega’s hun welverdiende drie weken op. De druk ontstaat wanneer er ziekte is onder vast personeel en vakantiekrachten. Ook ontstaat er druk doordat bijzonderheden door de drukte niet doorgegeven en opgepikt worden. Daardoor krijg je weer ontevreden bewoners en familieleden, waarmee je ook veel tijd verliest.

Mijn oplossing zou zijn: een vakantie spreiding over het hele jaar. Je hoeft beslist niet drie weken op te nemen in juli en augustus. Neem bijvoorbeeld in juni 2 weken en dan nog 1 week in augustus. Dit geldt ook voor de rest van de vakantieweken; alles wordt nu in hokjes gepropt in de trant van ‘de herfstvakantie moet opgenomen worden van oktober tot december’. Natuurlijk moet de bezetting voldoende zijn, maar dat kan je ook bewerkstelligen door niet 3 weken aaneengesloten vakantie op te nemen, maar verspreid!”

Tiny krijgt onze hartelijke gelukwensen. Ze heeft een Tijdspel ontvangen voor haarzelf en haar team in Noorderbroek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*