Winnares Gouden Tip tijdsdruk bekend

Wees transparant en geef aan in de teams hoeveel uren zorg ze per dag mogen inzetten. Ga samen in overleg welke diensten je in gaat zetten. (Ingestuurd door: Esther Hindriksen)

In het thema “tijd voor zorg” verzamelen we goede ideeën en praktische werkvormen om beter om te gaan met tijd in de zorg. We hadden een prijsvraag uitgeschreven met de vraag ideeën in te zenden voor het terugdringen van onnodige zorg­hande­lingen en (zelf) verlagen van je tijdsdruk in de zorg. Wat vind jij het allerbeste idee?

De winnares is bekend: Esther Hindriksen. Maar liefst 60% Van de 409 inzenders gaf een stem aan haar tip. Esther is verpleegkundige in woon­zorg­centrum Het Haarhuus van Trivium Meulenbelt Zorg (TMZ). Zij brengt de tip in praktijk, met haar organisatie, en heeft er uitstekende ervaringen mee.

“We gaan steeds meer toe naar zelforganisatie. De zorgtijd wordt bottom-up georganiseerd, waardoor je er als zorg­medewerkers zelf grip hebt. Mijn organisatie maakt inzichtelijk hoeveel we kunnen inzetten. Mijn team bepaalt dan zelf hoe en wanneer we dat doen. Daarmee kunnen we de tijdsdruk verlagen. Wij zorgen nu zelf in ons team dat we onze tijd afstemmen op de zorg­behoefte.”

Esther krijgt onze hartelijke gelukwensen en ze ontvangt een Tijdspel kado voor haarzelf en haar team in Het Haarhuus.

Gabriëlle Verbeek, expert Tijd voor zorg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*