Wat zou jij doen met een uur extra werktijd?

In de zorg komt de beleving van ‘tijdsdruk’ veel voor. ‘Tijdsdruk’ is in de zorg te definiëren als de beleving van medewerkers dat zij in verhouding tot de beschikbare tijd teveel taken hebben en tekortschieten om deze te doen. Ofwel: “Ik moet teveel doen in te weinig tijd”.

Veel mensen hebben de ervaring dat zij altijd tijd tekort komen. Dat is een vervelend gevoel. Het kan aan je knagen dat je daardoor aan belangrijke dingen niet toe komt. Tijd voor de cliënt of voor jezelf. Tijd voor vernieuwingen in de zorg. Of om het bestaande werk beter te doen. Als je niet toekomt aan wat je echt belangrijk vindt, kan dat je tevredenheid over je werk aantasten. Je komt in een negatieve spiraal. Het wordt allemaal steeds zwaarder en je ziet steeds slechter waar je het allemaal nog voor doet.

Die spiraal kan je ook weer de andere kant op krijgen, door te zoeken naar de kern van je werk. Naar datgene wat waarde heeft en waar je energie van krijgt. Bijvoorbeeld omdat je ziet dat het heel goed is voor je cliënt. Of je er zelf een kick van krijgt en met energie naar huis gaat, na een volle werkdag.

Waar kom jij nu te weinig aan toe, terwijl je dat wel heel belangrijk vindt? Wat zou jij doen met een uur extra per dag? Laat het ons weten door onderstaande poll in te vullen!

De uitslag van deze TijdPoll gaan we verwerken. Ik zal een nieuw bericht hierover schrijven. Daarin gaan we de ideeën die uit de Tijdpoll komen delen. Als je een mooie oplossing hebt gevonden, geef hem dan vooral door! Daar kunnen we samen van leren. Onder de beste inzendingen verloten we een Tijdspel, voor jou en je team.

In het thema “tijd voor zorg” verzamelen we goede voorbeelden en praktische werkvormen om beter om te gaan met tijd in de zorg. Bekijk ook Thema ‘Tijd voor Zorg’ voor het aanpakken van tijdvreters.

Deze poll is inmiddels gesloten. Je kunt hier de uitslag vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*